Şeker Tüketimi Günde Ne Kadar Olmalı? Neden Şeker Sağlığımız İçin Tehlike Oluşturuyor? Siz de Şeker Hastası mısınız ? Tüm soruların cevabı ve daha fazlası yazımızda..!
Günümüzde birçok insan aşırı şeker kullanımından kaynaklanan birçok hastalık ile mücadele ediyor. Bu hastalıklara yakalanmadan önce alınacak basit önlemlerle bunları önleyebilirsiniz.
Amerikan Kalp Derneğine göre, günlük alınması gereken maksimum ilave şeker miktarı kadınlar için günde 25 gram (100 kalori), erkekler için ise 38 gram (150) kaloridir.
insanların çoğu fazla şeker kullanımının fiziksel olarak zararlı etkilerini görmezler ya da dikkate almazlar. Fakat birçok fiziksel rahatsızlıklarımızın sebebi aşırı şeker kullanımı olabilir.
Aşırı şeker kullanıp kullanmadığınızı anlamak için birkaç püf nokta vardır. Eğer bu belirtiler sizde de varsı fazlaca şeker tüketiyorsunuz demektir.
Mini bir test yaparak ne kadar çok şeker tükettiğinizi öğrenebilirsiniz. Sizde de bu belirtiler varsa en yakın sağlık kuruluşuna gidip kan şekeri değerinizi ölçtürmek isteyebilirsiniz. İşte O Belirtiler…
- Sürekli şeker yeme isteği; şeker tüketimi bir süre sonra sizde bağımlılık yapabilir. Şeker içeren maddeleri tekrar ve tekrar yeme isteği olur ve bu da bir süre sonra daha da fazla şeker tüketme isteği yaratabilir.
- Halsiz Hissetmek; kendinizi sürekli yorgun ve halsiz hissediyorsanız şeker seviyenizin yükseklerde seyrediyor olması olasıdır.
- Cilt sorunları; aşırı şeker kullanımı sonucunda ciltte akne sıkıntıları meydana gelebilir.
- Kilo alımı; şeker, protein ve lif içermez. Bu da sizin doyurmadığı için aşırı şeker tüketimine sebep olur. Ne kadar şeker tüketimi olursa o kadar kalori alımı da gerçekleşir.
- Ruhsal Bozukluk; Şeker kullanımı, sadece fiziksel olarak değil ruhsal olarak da bizi etkiler. Fazla şeker tükettiğinizde normalden daha çok karamsar olabilirsiniz. Ayrıca kan şekeriniz aniden düştüğünde ani ruh değişimlerine ve asabiyete neden olabilir.
- Beyin Bulanıklığı; düşük kan şekerinin en önemli göstergesi beyin bulanıklığıdır. Aşırı şeker tüketimi kan şekeri seviyelerinin kademeli olarak değil daha hızlı yükselmesine ve düşmesine neden olur. Bu ani değişimler zihnimizi de etkiler. Doğru odaklanamama gibi sorunlarla karşılaşılabilir.