• Haberler
  • Güncel
  • Karabük'teki Korkutan Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı!

Karabük'teki Korkutan Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı!

Karabük Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasına göre, 23 Temmuz'da Safranbolu'da başlayan ve 28 Temmuz'da Merkez ilçeye sıçrayan iki büyük orman yangını, ekiplerin özverili mücadelesiyle kontrol altına alındı. Yangın bölgelerinde soğutma çalışmaları titizlikle devam ediyor.

Karabük'ü ve bölgeyi alarma geçiren orman yangınlarıyla ilgili sevindirici haber geldi. Valilik tarafından yayımlanan basın açıklamasıyla, günlerdir süren yangınlardaki son duruma ilişkin detaylar kamuoyuyla paylaşıldı.

 

Safranbolu'daki Yangın Büyük Güçle Söndürüldü

 

23 Temmuz 2025 tarihinde Safranbolu'nun Çavuşlar Köyü ile Ovacık Kışla Köyü'nde başlayan orman yangınlarına, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden oluşan devasa bir ekip müdahale etti. Özel İdare, AFAD, Devlet Su İşleri, Karayolları, Jandarma, emniyet birimleri, Kardemir A.Ş., gönüllüler ve çevre illerden gelen destek ekiplerinin katılımıyla toplamda 21 helikopter, 2 uçak, 575 araç ve 1.894 personelle büyük bir mücadele verildi. Yapılan koordineli çalışmalar ve sahadaki özverili çabalar sonucunda bu yangın kontrol altına alındı.

 

Merkez İlçe Kahyalar Köyü Yangını da Büyük Oranda Kontrol Altında

 

5 gün sonra, 28 Temmuz 2025 tarihinde ise Merkez ilçeye bağlı Kahyalar Köyü'nde yeni bir orman yangını çıktı. Bu yangına da aynı kurum ve kuruluşların katılımıyla 4 helikopter, 188 araç ve 508 personelle müdahale edildi. Yangın, gece saatlerinde büyük oranda kontrol altına alınmayı başardı. Bölgede, yangının tamamen söndürülmesi ve yeniden alevlenmelerin önüne geçilmesi amacıyla soğutma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.

 

Güvenlik İçin Tahliyeler Yapıldı

 

Yangınların yerleşim yerlerine sıçramasını önlemek amacıyla, riskli bölgelerdeki ilgili köy ve mahallelerde güvenlik gerekçesiyle tahliyeler gerçekleştirildi. Vatandaşların can güvenliği, yürütülen operasyonlarda öncelikli olarak sağlandı.

Karabük Valiliği, yangınların söndürülmesinde emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, gönüllülere ve destek veren vatandaşlara teşekkürlerini iletti.


Karabük'te yaşanan bu zorlu doğa olayında, tüm ekiplerin ve vatandaşların gösterdiği işbirliği ve fedakarlık, yangınlarla mücadelede ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtladı. Geçmiş olsun Karabük!

KamuTakip.com - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme