- Haberler
- Güncel
- Sivas'ın Huzur ve Güvenliği İçin Kapsamlı Toplantı: Suç Oranlarında Düşüş, Aydınlatma Oranlarında Artış
Sivas'ın Huzur ve Güvenliği İçin Kapsamlı Toplantı: Suç Oranlarında Düşüş, Aydınlatma Oranlarında Artış
Sivas Valiliği'nin ev sahipliğinde, Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirilen 'Sivas'ın Huzuru' temalı Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı'nda, ilin asayiş ve güvenlik durumu masaya yatırıldı. Toplantıda, yılın ilk yedi ayına ait veriler paylaşılarak, suç olaylarında ciddi bir düşüş yaşandığı ve aydınlatma oranlarının yüzde 98'e ulaştığı açıklandı.
Suç Oranlarında Yüzde 16'lık Düşüş
Vali Yılmaz Şimşek, Sivas'ta güvenlik güçlerinin azimli çalışmaları sayesinde suç sayılarında önemli bir azalma kaydedildiğini belirtti. Vali Şimşek, "7 aylık verilerimizi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre kıyasladığımızda olay sayılarımızda yüzde 16 azalış sağlanırken, aydınlatma oranımız da yüzde 95 seviyesinden yüzde 98 seviyesine çıkmıştır" ifadelerini kullandı. Bu tablonun, güvenlik güçlerinin özverili çalışmaları ve vatandaşların sağduyusu sayesinde oluştuğunu vurguladı.
Terör ve Casusluk Operasyonlarında Başarı
Güvenlik güçlerinin suçlularla mücadelesine de değinen Vali Şimşek, son yedi ayda hapis cezasıyla aranan 740 şahsın yakalanarak adalete teslim edildiğini duyurdu. Ayrıca, askeri ve siyasal casusluktan 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan bir şahsın yakalandığını ve terörle mücadele ekiplerinin operasyonlarında El Kaide ve DEAŞ mensubu 3 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Vali Şimşek, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da suçluların sokaklarımızda dolaşmasına asla izin vermeyeceğiz" diyerek kararlılık mesajı verdi.
Uyuşturucu ve Silah Kaçakçılığına Sıkı Takip
Toplantıda, uyuşturucu ve ruhsatsız silahlanmayla mücadele de gündeme geldi. Vali Şimşek, yedi ayda gerçekleştirilen 67 operasyonda 84 şahsın uyuşturucu imal ve ticareti suçundan yakalanarak cezaevine gönderildiğini söyledi. Ruhsatsız silahlara karşı yürütülen kararlı mücadele kapsamında ise 377 silahın ele geçirildiği ve 363 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.
Trafik Kazaları ve Orman Yangınları İçin Uyarı
Yaz mevsimiyle birlikte artan yoğunluğa dikkat çeken Vali Şimşek, son bir ayda yaşanan trafik kazalarında 8 kişinin hayatını kaybettiğini üzülerek aktardı. Sürücüleri uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları, sık sık mola vermeleri konusunda uyardı. Orman yangınları konusunda da vatandaşların hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten Vali Şimşek, bu sezon il sınırları içinde ciddi bir yangın çıkmamasından dolayı duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti.
Sivas'ın huzur ve güvenliği için tüm birimlerin koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Vali Şimşek, "İnşallah İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın önderliğinde ve sizlerin desteği ile ilimizde suç ve suçlularla amansız mücadelemizi her alanda sürdürmeye devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı. Toplantı, Sivas'ın "Emin Şehir" unvanını korumak için yürütülen kararlı çalışmaları bir kez daha gözler önüne serdi.
Bakmadan Geçme





